Новини

Коктейли с кафе

Коктейли с кафе

Животът става по-хубав, когато съчетаеш любимите си неща – като бира и пържени картофки. А защо да не съберем заедно и любимите си напитки? Като например, кафе с алкохол – звучи чудесна комбинация, нали?

Предлагаме Ви няколко коктейла с кафе, които ако все още не сте опитвали, съветваме Ви да направите веднага!

Ирландско кафе

Това вероятно е едно от първите неща, за които се сещате, когато чуете за коктейли с кафе. Но защо го наричат ирландско кафе? Заради уискито, разбира се, а то винаги трябва да е ирландско! Иначе няма да е ирландско кафе, нали? Съчетанието на силно и ароматно кафе с добро и силно ирландско уиски прави този коктейл един от най-добрите коктейли с кафе – и неслучайно е най-популярният!
А знаете ли как се прави?
Трябват ни 30 грама уиски, 90 грама горещо кафе, 2 кубчета захар и малко бита сметана. Не забравяйте да загреете предварително чашата за кафе, след това да добавите горещо кафе, докато се напълни чашата около ¾. Следва захарта и накрая ирландското уиски. За финал добавете сметаната отгоре. И готово!

Италианско кафе

Продължаваме пътуването си с коктейл с кафе в ръка и тръгваме към Италия. Ще са Ви необходими един много специфичен ликьор, за да си направите този коктейл. Strega е билков ликьор със златист цвят, който има уникален вкус. Когато го смесите с горещо кафе, билките в него „се отварят“ и изпълват сетивата с ароматен букет.

Островно кафе

Плаж, вълни, жега и много приятни емоции. Картината става перфектна с коктейл в ръка, а защо не той да е островно кафе? Не сте го чували досега? Е, ето какво представлява!
Това е микс от лед, сироп от лайм, кафе, бира с аромат на джинджифил, джин, текила и тъмен ром в равни количества, малко повече водка и резенчета лайм за финал!

Вашият коментар